Slavia újra megduplázódik, de az edző szerint nehezebb lesz

A szlávok az új szezonra lépnek, azzal a céllal, hogy megvédjék a kétszeres győztes első bajnokságot és a hazai kupát. Jindřich Trpišovský tréner szerint azonban nehezebb szerepük lesz, mert ezúttal a siker egyértelműen elvárható tőlük, és minden ellenfél ki akarja venni őket.

„A legmagasabb célok vannak, világosak. Trófeákat kaptunk, és természetesen meg akarjuk védeni őket. Ez lenne a legszebb” – mondta Trpišovský újságíróknak, akik 77 év alatt nyerték a Slavia-t.

Ellentétben a tavalyi évvel, ezúttal a szezon Bet365 online sport fogadás kezdetét megelőzően vörös és fehér, egyértelműen kedvelt a cím. „Az egyik pont az, hogy a védelem mindig nehezebb. A második az, hogy az emberek hozzászoknak valamivel. A korábbi otthoni győzelmek 1: 0 vagy 2: 0, amit mindenki tiszteletben tart, most már magától értetődőnek tekinthető. „Ugyanazzal kell dolgoznunk, és mindent megteszünk, hogy sikeres lehessünk” – mondta Trpišovský.

„A meccsek még szembetűnőbbek lesznek a múlt szezonban, mert mindenki ki akar húzni minket. Ez magától értetődő. Látod azt, amit az ellenfeleid mondanak. Amikor ellenünk játszanak, ünnepként fogadják, élvezik, csak meglephetik. El kell készítenünk magunkat, hogy ne érzékeljük ezeket a dolgokat, nem szabad bennünket érinteni ”- tette hozzá.

A prágai állampolgárok nehezen kezdik a szezont, mert az első két bajnoki játékot az Eden stadionjában és a pázsit felújításán kívül fogják játszani. „Számunkra a legfontosabb dolog számunkra az, hogy ugyanaz lesz. Sok változás történt, néhány fontos játékos maradt, az újok bejöttek. Az előkészítés rövid volt, és az első két játékot is játszottuk. – mondta Trpišovský.

Az utolsó bajnoki szezon legeredményesebb játékosa, Miroslav Stoch, és az egyik kulcsszereplő, Simon Deli, nyáron a segítséget kapta a Slavia-tól. Másrészről David Hovorka és Tomáš Holeš, a 1905-ben Bohémiai vendég után, a Bet365 mobil bónusz végén jött el Hilál Júsuf és a korábbi Spartan középpályás Nicolae Stanciu. A Vörös és Fehér mindent megtesznek azért, hogy megtartsák Michael Ngadeu hátsó sorát.

„Van más célunk is – új játékosok építése, a játék vonzóvá tétele, mert az emberek megszoktak. Így legalább tartsuk meg, és próbáljuk meg javítani. Sok cél van” – mondta Trpišovský.

Pilsen és Sparta a legnagyobb versenytársakat hagyományosan tekintik. „Ha kitalálnom kellene, ez a három lesz a három legjobb helyen. Mindkét csapatnak sok motivációja lesz, hogy javuljon a tavalyi szezon után, talán kevésbé várakozások. ugyanolyan erős ellenfelek ”- mondta Trpišovský.

A nyár végén csapata lesz a Bajnokok Ligája utolsó negyedik fordulója és a harc egy olyan alapvető csoportért, ahol a Slavia csak 2007-ben játszott. De a tavalyi szezonban megmutattuk, hogy bárkit is zavarhatunk, sokat hiszünk benne, de még mindig van a bajnokság kezdete, és ugyanolyan fontos.

Rate this post