Middlesbrough Fábio da Silva még mindig a Chapecoense tragédiája után húzódik

„Mindketten Brazíliában játszottam, amikor fiatal voltunk” – mondja Da Silva. „Az egyik barátom Marcelo volt, a másik pedig Alan Ruschel volt, aki a túlélők egyike volt. Ezen a héten TV-n beszélt róla. Annyira érzelmi volt, hogy láthassa és hallotta. Nagyon nehéz beszélni róla. A két fickóval játszottam, amikor 13 vagy 14 éves voltunk a Fluminense-nál. ”Middlesbrough a felemelkedés után, miután Gastón Ramírez segített nekik, hogy elnyomja Hullot. – Rájöttem a hírre, hogy rettenetes nap voltam, amikor felébredtem – mondta a korábbi Manchester United és Cardiff City játékos, aki ismét a sérült George barátjának a Southamptonban helyettesíti.

„Először hallottam problémák voltak a Chapecoense repüléssel.Először nem gondoltad, hogy olyan nagy üzlet volt, mert semmit sem unibet sportfogadás bónusz említettünk komolyan. De aztán később felvettem a telefont, és annyi üzenet volt. Ekkor rájöttem a szörnyű hírekre. Épp most kezdtem sírni.

„Sokan meghaltak, mint én. Látod magadban őket. Valóban történhetne bármelyikünkkel. Brazília ilyen nagy országa, mindenütt repülnie kell. Elképzelheted magad ebben a pozícióban. „Ez a csend nagyon nehéz volt számomra, egész haza hozta” – mondja Da Silva. „A Chapecoense nem nagy klub volt, hanem egy feltörekvő klub, egy növekvő klub. Az összes fiúnak soha nem volt nagy szerződése.De a közelmúltban elért sikere miatt elkezdtek jutalmazni. Ezek a nagy szerződések életüket megváltoztatták. Nem csak őket, hanem a családjukat is. Ez szinte még rosszabbá teszi. ”„ A klubunk képviselte Brazíliát ”: Chapecoense tragédia egy zúzó csapás a nemzetnek a válságban. Trafford csapattársa, Rafael, most Lyonban. „Rafael karácsonyra jön ide a téli szünet miatt Franciaországban, és szüleink Brazíliából repülnek” – mondta. – Talán elhozom Rafael-t a képzéshez, és szórakozom – ő helyettem edzhet. Ha kedvelem a pihenést a Boxing Day-on, én játszom, mint én.

“A Manchester United-nél Sir Alex Ferguson egyedül tudta mondani egymást, mert esküvői gyűrűt viseltem.De Rafael is feleségül vette, és mindketten viseljük őket. Mindkettőnknek van egy heg pontosan ugyanazon a helyen a homlokunkon. ”

Egészen a közelmúltig az ikrek gyakorlatilag elválaszthatatlanok voltak. „11-kor hazamentünk, hogy kövessük a labdarúgó pályafutásunkat, és hosszú utat online fogadási útmutatók kerestünk a családunktól, de végül Rafael-nél játszottam” – mondja Fabio. „Egész életemben megosztottunk egy otthont, ahol együtt éltünk, egészen addig, amíg elhagyta a Manchester Unitedet.

„ Ez volt az első alkalom, hogy szétváltunk. Elég nehéz volt számunkra, mert olyan közel vagyunk. Mindkettőnk Unitedet egyidejűleg felkutatták a Fluminense-nál. Jobbra játszott, és hátra maradtam. Szerencsére Sir Alex mindkettőnknek tetszett. ”

Rate this post