Hillsborough: a magas szintű bíróság a kártérítési igényt a rendőrség fedezésére tárgyalja

A 465 fő által a Hillsborough-katasztrófa utáni állítólagos rendőri lefedettség miatt elszenvedett kártérítési kereset elérte a magas bíróságot.

Az ügyvédek csoportos peres eljárást kérelmeztek a leghatékonyabb és leghatékonyabb ügyben. költséghatékony módja a dél-yorkshire-i rendőrség és a nyugat-közép-rendőrség főparancsnoksága ellen a közhivatalban való tévedés kezelésére Betclic regisztrációs bónusz vonatkozó követelés kezelésének.

A felperesek a 96 Liverpool-támogató rokona, akik a halálbüntetés következtében haltak meg. az 1989. április 15-i stadionban, vagy a jelenlévő és túlélő stadionban, vagy családtagjaikban.

Heather Williams QC csütörtökön azt mondta: „Azt állítják, hogy a szorongás miatt kárt szenvedtek a katasztrófa eseményei által elszenvedett károk okozta hosszabb lefedettség következtében.

„A károsodás túlnyomórészt pszichiátriai károsodás.”

Williams azt mondta magas rangú bíróságnak Barbara Fontaine mester azt állította, hogy „a dél-yorkshire-i rendőri rendőrség [SYP] leállt A jégkrémek egy hamis narratívet építettek és szaporítottak, amelynek célja a katasztrófa elhárítása a saját tisztjeiktől és a Liverpool támogatóitól, és ezt tovább erősítette a katasztrófa SYP hibái által okozott Betclic üdvözlő bónusz bizonyítékok elnyomásával és módosításával. ”

< p> „1989. április 20-tól a West Midlandsi rendőrség volt a katasztrófa kivizsgálására kijelölt erő, majd ezt követően segítette vagy segítette az SYP-t ebben a fedezésben.” Hogyan kell biztonságosan kapcsolatba lépni a Guardian-nal? Tovább

Williams azt mondta: A 2012-es Hillsborough Független Panel jelentés „jelentős áttörés” volt.Hozzátette, hogy a legutóbbi, 2016 áprilisában véget ért Hillsborough-vizsgálat azt a következtetést vonta le, hogy a 96 embert jogellenesen megölték és bírálják számos szervezetet, köztük az SYP-t. eseményeket, és nem kérték meg az állítólagos lefedettséggel kapcsolatos Betclic befizetési bónusz következtetések meghozatalát.

Williams azt mondta, hogy mind a független rendőrségi panaszbizottságnak, mind az operatív megoldásnak, amely az új bűnügyi nyomozást folytatta, várhatóan év végéig a bizonyítékokat a koronaügyészségnek.

A londoni meghallgatás, melyet Williams szerint „rendkívüli súlyosságú” állításokból áll, várhatóan egy napig tart.

Rate this post